Israel

I Israel bor det många människor med olika religioner och bakgrunder, alltså personer med olika traditioner och tankar. Om man tänker på det sättet så är det inte konstigt att det uppstår konflikter.

Det har länge pågått en konflikt om vem som egentligen ”äger” landet Israel och vem som har rätt till det. Men vem ska man skylla alla konflikter på? Vem bär ansvaret? Ska man skylla på britterna som lovade två folkslag samma område princip samtidigt? Araberna som vägrade att dela med sig av landet? FN som gjorde upp en delningsplan?

Vem har egentligen rätt till Israel? Judarna som bodde där först? Som tilldelats landet Israel av Gud. Som blivit förtryckta i all evighet, har dom rätten till ett eget land?
Man kanske kan skylla konflikterna på palestinierna, som sa nej till att dela med sig av sitt land till ett hemlöst folk. Eller har judarna verkligen rätt att bara klampa in i ett område och ta med sig resten av sitt folk? Man kan skylla på kulturkrocken, religionerna. Det finns många saker som man kan skylla alla konflikter på.

Jag tycker att det är svårt att veta vad/vem man ska skylla på. För att det är väldigt svårt för mig, som en 15-årig helsvensk tjej utan några speciella religiösa åsikter, att sätta mig in i vad som verkligen händer. Det är svårt att förstå hur människorna, judar som palestinier, verkligen känner, tänker och tycker.


Vad/vem tycker du att man kan skylla konflikten på?




Detta är en palestinsk tjej, boende i Sverige, som berättar om sina tankar om konflikten:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0